Houtrot reparatie

Houtwerk geeft een pand net dat beetje extra karakter. De gevreesde vijand is houtrot. Het kan een groot probleem vormen in onderdorpels, kozijnen, deuren en andere houten onderdelen, en ligt soms eerder op de loer dan je denkt. Door bijvoorbeeld slechte ventilatie, te dun aangebracht of verweerd schilderwerk. Vocht vindt zijn weg door het schilderwerk, met houtrot als ongelukkig eindstation.

Ik begrijp de waarde van authentiek houtwerk. En waarom die waarde behouden moet blijven. En ook hóé die behouden moet blijven. Ik heb me in de loop der jaren gespecialiseerd in houtrot reparaties.

Ik breng een pand terug in de origineel lijkende staat en zorgen tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming. Van de allernieuwste woningen tot aan de oudste karakteristieke panden.

Dit doe ik niet alleen heel zorgvuldig, maar ook heel duurzaam. Ik werk namelijk met het herstelsysteem van Repair Care.

Repair Care - Elcoschilders - Zevenaar

Ervaring

Ervaring heeft me geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. Wel goedkoop, niet duurzaam. Veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken in houtrot reparaties. Met deze epoxyplamuren wordt iedere zwakke plek in het hout duurzaam hersteld. Na houtrot reparatie van Elcoschilders is al het houtwerk weer als nieuw. En jouw pand weer de blikvanger van de straat.